De Vleestomaat

DE VLEESTOMAAT

Onze vleestomaat is uitermate geschikt voor het bakken en braden en voor het toepassen in soepen en sauzen. Daarnaast is hij door zijn stevige vruchtvlees zeer goed in plakken te snijden voor op de barbecue en in blokjes voor op de bruschetta.

Onze vleestomaat is door zijn goede smaak en stevige bite ook nog eens erg lekker! Probeer de vleestomaat en ervaar hoe goed hij voor bovengenoemde toepassingen te gebruiken is!

Onze vleestomaten zijn beschikbaar van eind februari tot en met eind november en bij de meeste Nederlandse supermarkten te verkrijgen.

OORSPRONG VLEESTOMAAT

De tomatenplant is een van oorsprong tropische plant, die afkomstig is uit Zuid-Amerika. Tomaten kwamen in de 16e eeuw voor het eerst naar Europa, meegenomen door ontdekkingsreizigers. In de Zuid-Europese keukens werd de tomaat al snel veel gebruikt, pas in de 19e eeuw werd de tomaat ook in het Noorden bekender. In het begin van de 20e eeuw kwam de teelt van tomaten op gang in Nederland.

De vleestomaat verschilt van de standaard losse tomaat, omdat de vleestomaat meer dan vier segmenten of kamers heeft in plaats van twee of drie. Hierdoor heeft de vleestomaat veel meer en stevig vruchtvlees en bevat weinig pitjes. De vleestomaat is de grootste tomatensoort en heeft een omvang van 72 tot 125 mm.

Image

HOUDBAARHEID EN BEWAREN

Vleestomaten behouden hun smaak en stevigheid het beste als ze worden bewaard bij een temperatuur tussen de 12 en 16 °C. Bewaar vleestomaten daarom niet in de koelkast, want dan verliezen ze hun lekkere aroma. Bewaar ze ook niet in de buurt van komkommers of aubergines.