Tomatoes grown with renewable energy

GROENTETAARTJE VAN TOMATEN, PAPRIKA EN DOPERWTEN 


GroentetaartjeSmullen van een gezond taartje!

Ingrediënten:


500 gram tomaten, 1 groene paprika in reepjes, 1 rode paprika in reepjes, 300 gram diepvriesdoperwten, 3 teentjes knoflook, 100 g fijngehakte zwarte olijven zonder pit,
rozemarijn, tijm, 250 g crème fraîche, 6 eieren

Bereidingswijze:


Snijd een kruisje in de onderkant van de tomaten en leg ze in een stoomovenpan met gaatjes. Kooktijd: 1 minuut op kookstand 95 °C. Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes. Doe de paprikareepjes en de bevroren doperwten in een stoomovenpan met gaatjes en schuif deze in de stoomoven. Kooktijd: 3 minuten op kookstand 100 °C. Doe de gestoomde groenten met de tomatenblokjes, knoflook en gehalveerde olijven in een ingevette dichte stoomovenpan of schaal en breng op smaak met zout, peper, tijm en rozemarijn.

Klop de crème fraîche met de eieren los en verdeel over het groentemengsel. Dek de pan af met huishoudfolie en schuif deze in de stoomoven. Indien u een schaal gebruikt, kunt u die op het rooster of in op stoomovenpan met gaatjes plaatsen.

Kooktijd:


15-19 minuten op kookstand 120 °C of 35-40 minuten op kookstand 100 °C. Zodra het groentetaartje volledig afgekoeld is, kunt u deze storten en in dikke plakken snijden. Lekker met een remouladesaus en stokbrood.