Tomatoes grown with renewable energy

MAROKKAANSE KIP MET HOLLANDSE TOMATENSAUS


Marokkaanse kipNet even anders!

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: circa 30 minuten

Ingredi├źnten:


1 ┬Ż kilogram vleestomaten, 3 eetlepels zonnebloemolie, 1 hele kip of 4 kippenpoten zonder vel, 2 theelepel. koenjit, 1 tl. gemalen komijn, 2 tl. kaneel, 1 theelepel gemberpoeder of 2 cm geraspte gemberwortel, 1 grote ui, 1-2 teentjes knoflook, 1-2 el. honing, zout en peper.

Bereidingswijze:


Ontvel de tomaten, houd drie tomaten achter en hak de rest grof. Verhit een grote braadpan en voeg de olie toe. Dep de kip droog met keukenpapier en bestrooi deze met koenjit, komijn, kaneel en gember. Bak de kip om en om goudbruin in de hete olie. Pel en snipper de ui en de knoflook en bak deze mee.

Doe de gehakte tomaten met vocht en al bij de kip. Breng alles aan de kook en laat de kip op een laag vuur gaar stoven. Neem de kip uit de pan en laat de saus, onafgedekt, inkoken tot een dikke saus. Voeg de achtergehouden drie, ook grof gehakte, tomaten toe, roer goed en breng de saus op smaak met honing, zout en peper. Doe de kip terug in de saus en warm alles goed door. Lekker met rijst of couscous en kropsla.

Variatie: Bestrooi het gerecht voor het serveren met geroosterde pijnboom- of pompoenpitten.