Tomatoes grown with renewable energy

GEVULDE TOMATEN MET SPINAZIE EN EI


Gevulde tomaatLekkernij als bijgerecht of voor bij de borrel!

Groentegerecht voor 4 personen.

Bereidingstijd: circa 20 minuten + 20-30 minuten oventijd

Ingrediënten:


8 vleestomaten, peper, kruidenaromat, boter voor het invetten, bouillon, ca. 150 gram verse spinazie of 100 gram bladspinazie uit de diepvries, ontdooid en uitgelekt.
4 eieren, 2 el. crème fraîche, 1 el. fijngeknipte dragon

Bereidingswijze:


Snijd van de bolle kant van de tomaten een kapje af. Schep het vruchtvlees uit de tomaten en snijd dit in stukjes. Bestrooi de binnenwand en het vruchtvlees van de tomaten met peper en kruidenaromat. Schep de stukjes vruchtvlees in een ingevette ovenschaal waar de tomaten naast elkaar in kunnen staan. Schenk ca. 1 cm bouillon (van poeder of van een tablet) in de schaal. Zet de uitgeholde tomaten in de schaal. Was en droog de spinazie. Klop de eieren los met de crème fraîche, peper en fijngeknipte dragon. Leg onderin de tomaten de kleingesneden spinazie en schenk het eimengsel erop. Zet eventueel de kapjes op de tomaten. Zet de schaal circa 20-30 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 175°C tot het ei gestold is. Gebruik het vocht voor een lekkere soep of bind het eventueel iets bij en gebruik het als saus bij gekookte aardappelen of pasta. Serveer de tomaten als voorgerecht op een bedje van sla of als vegetarisch hoofdgerecht. Neem in het laatste geval 3 tomaten met 1 ½ ei per persoon en gebruik extra spinazie als tweede groente. Lekker met gekookte aardappelen, pasta of rijst. Variatie: Snijd wat ham in kleine stukken en strooi het over het eimengsel. Variatie: Gebruik eens andere kruiden, zoals tijm of basilicum in plaats van dragon.