Tomatoes grown with renewable energy

Tomatensoep van de lekkerste tomaten


TomatensoepSnel, gemakkelijk en gezond!

Voorgerecht 4 personen, bereidingstijd: circa 25 minuten.

Ingrediënten:


4-5 vleestomaten, 5 dl bouillon, 1 ui, ½ theel. paprikapoeder, 1 teentje knoflook, verse basilicum, 2 eetl. Olie, zout en peper, 1 eetl. Tomtatenpuree, suiker, volkoren soepstengels.

Bereidingswijze:


Snijd de tomaten in stukjes. Snipper de uit. Hak de knoflook. Verhit de olie in de soeppan. Bak de ui en knoflook glazig. Voeg de tomaat en de tomatenpuree toe en bak deze even mee. Voeg de bouillon toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de soep 15 minuten zachtjes trekken. Pureer de soep met de staafmixer of zeef de soep. Scheur de basilicum in stukjes en voeg deze samen met het paprikapoeder toe. Breng de soep weer aan de kook. Voeg naar smaak zout, peper en suiker toe. Presenteer het geheel in een vrolijke soepkom met 3 volkoren soepstengels. Bon appetit!