Tomatoes grown with renewable energy

Salade met gegrilde vleestomaat en kip


Salade met gegrilde vleestomaat en kipKies een keer voor een goed gevulde maaltijdsalade!
Lunchgerecht voor 4 personen, bereidingstijd: 20-30 minuten.

Ingrediƫnten:


4 vleestomaten, 1 kropsla, 500 gr. groene aspreges, 2 takjes tijm, 3 el. olijfolie, 3 el. witte wijnazijn, 7 el. olijfolie, 1/2 el honing, 1/2 el. mosterd, zout en versgemalen peper, 1 dubbele kipfilet.

Bereidingswijze:


Halveer de vleestomaten. Neem de blaadjes van de kropsla, was de slablaadjes, verwijder de harde nerven en maak de slablaadjes droog. Verwijder ca. 2 cm van de onderzijde van de asperges en snijd de asperges doormidden (of in stukken van ca. 7 cm). Neem de blaadjes van de takjes tijm. Roer in een kom de witte wijnazijn met 5 eetlepels olijfolie, honing, mosterd, zout en peper tot een dressing. Kook de asperges in ca. 6 minuten in een pan met ruim kokend water en zout beetgaar. Bak de kipfilet bruin en snijd deze in 4 stukken. Laat de asperges in een vergiet onder koud stromend water afkoelen. Verhit intussen de grillpan voor, bestrijk het snijvlak van de tomaten met de overige olie en grill de tomaten in 3-5 minuten op het snijvlak goudbruin. Bestrooi de gegrilde tomaten met tijmblaadjes, zout en peper. Verdeel de sla, asperges en gegrilde tomaten over 4 borden. Sprenkel de dressing over de salade en leg een stuk kip op de salade.